علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک + دلایل خرابی
خرابی سلکتور گیربکس اتومات یکی از مشکلات مهمی هست که باید حتما زودتر تشخیص داده شده و نسبت به تعمیر آن اقدام شود. سلکتور گیربکس چه در خودرو های دنده ساده و چه در خودرو های دنده اتومات وظیفه تعویص دنده را انجام می دهد و در خودرو های اتومات دیگر نیازی به فشار دادن کلاچ نیست تا بصورت دستی با استفاده از دنده و سلکتور آن دنده خود را عوض کنیم و با فشار دادن سلکتور، دنده به صورت خودکار افزایش می یابد یا برعکس.
از آنجایی که جعبه دنده خودرو های اتومات گران قیمت و دارای اهمیت بالا هستند، حتما باید نسبت به عملکرد آن ها دقت کرد تا خسارات جانی و مالی زیادی پیش نیاید. در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل مفصل علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک را بررسی کنیم و به شما در امر عیب یابی آن کمک کنیم. قبل از خواندن ادامه مطلب آگاه باشید که خرابی های سلکتور گیربکس در خودرو های اتومات تشخیص راحتی دارند و با یک بررسی ساده می توان از وجود مشکل در سلکتور گیر بکس مطمئن شد.
مهم ترین نشانه های خرابی سلکتور دنده اتومات
اکنون که آشنایی نسبی ایی با علائم خرابی سلکتور گیربکس اتومات پیدا کرده ایید شروع به بررسی مهم ترین نشانه های این خرابی می کنیم. در این مقاله به بررسی 6 مورد از این نشانه ها می پردازیم.
1.عدم خاموشی خودروی اتوماتیک
در اکثر اوقات که خودرو خاموش نمی شود و همچنین سوییچ از مغزی خود خارج نمی شود، می توان گفت که مشکل از سلکتور گیربکس می باشد. این اتفاق برای خودرو و سرنشینانش خطرناک هست چرا که در آن لحظه که خودرو خاموش نمی شود، معلوم نیست شماره دنده خودرو چه عددی هست. در نتیجه وقتی دوباره می خواهیم خودرو را روشن کنیم این احتمال وجود دارد که خودروی اتومات ما عکس العمل عجیبی از خود نشان دهد و احتمال اینکه بسیاری از اجزای جعبه گیربکس را خراب کند بسیار زیاد هست. هنگام به وجود آمدن این مشکل توصیه می شود که با یک تعمیرکار متخصص گیربک های اتومات صحبت کنید تا در صورت الزام حتی در محل حاضر شود.
2. لیز خوردن دنده
احتمالا این مشکل برای افرادی که خودروی اتومات دارند حداقل یک بار رخ داده است. این اتفاق به این شکل هست که شما با سرعت ثابت در حال حرکت هستید و همان لحظه متوجه تعویض شدن دنده می شوید و دنده خودرو کاهش پیدا می کند. یا در حال شتاب گیری متوجه پایین آمدن دنده گیربکس می شوید. نباید گذاشت تا این مشکل ادامه دار باشد. چرا که به تدریج باعث خرابی گیربکس می شود.
3. به دنده نرفتن خودرو
در این حالت شما بعد از روشن کردن خودرو شاهد به دنده نرفتن خودرو هستید. در این حالت تا زمانی که تعویض سلکتور یا تعمیر آن در محل خودرو انجام نشود شما قادر به رانندگی نخواهید بود. اغلب اوقات این اتفاق نشان از شکسته شدن سلکتور هست و نیاز به تعویض قطعه هست.
4. روشن نشدن خودرو با دنده صحیح
خودرو های اتوماتیک اصولا در دنده های حالت پارک (P) و خلاص (N) روشن می شوند. در صورتی که خودرو در این دنده روشن نشد احتمالا مشکل از سلکتور دنده می باشد. ولی باید توجه داشت که این نشانه خرابی با نشانه خرابی شیر برقی خودرو نیز مشابهت دارد و برای تشخیص لازم هست که حتما پیش یک تعمیر کار متخصص برده شود.
5. صدا دادن خودرو هنگام تعویض دنده
یکی از شایع ترین علائم خرابی سلکتور گیربکس صدای گوش خراشی هست که بیشتر شبیه ساییده شدن هست و صدایش اغلب هنگام صبح از خودرو شنیده می شود. این مورد از مواردی هست که تا حد زیادی ما را از خرابی سلکتور گیربکس مان مطمئن می کند و باید در اسرع وقت به یک تعمیر کار ماهر نشان دهید.
6.جابه جایی خشن
هنگام رخ دادن این مشکل خودرو به یک باره دچار یک لرزش ناگهانی قابل احساسی می شود. طبیعتا از خودرو های اتومات این انتظار می رود که تعویض دنده به سرعت انجام شود ولی اگر مشاهده کردید که این اتفاق با تاخیر رخ می دهد، مشکل احتمالا از سلکتورتان هست. برای مثال گاها پیش می آید که شما دنده را بر روی حالت پارک قرار می دهید و خودرو ابتدا کمی به جلو می رود و سپس به عقب.
دلایل خرابی سلکتور گیربکس اتومات
سوالی که احتمالا در هنگام خواندن این مطلب به آن فکر کرده ایید این هست که اصلا جرا سلکتور گیربکس خراب می شود. در پاسخ به این سوال می توان دلایل متعددی عنوان کرد اما یکی از اصلی ترین دلایل به وجود آمدن مشکل در سلکتور گیربکس آب هست. تماس آب یا سلکتور و یا حتی نفوذ رطوبت به محفظه سلکتور گیربکس باعث می شود تا این وسیله مهم خراب شود.
گاها حتی با ریخته شدن آب بر روی کاپوت شاهد نفوذ آن به قسمتی بودیم که سلکتور دنده در آن قرار داشته و سلکتور خراب شده است. حتما در نظر داشته که اکثر اوقات هنگام هواگیری موتور این برخورد آب با سلکتور اتفاق می افتد و حتما در انجام هواگیری خودرو را پیش یک تعمیر کار ماهر ببرید. همچنین هنگام موتور شویی نیز احتمال نفوذ آب به قسمت سلکتور زیاد هست و باید این کار با دقت زیادی انجام شود تا مشکلی پیش نیاید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا به طور جامع به علائم خرابی سلکتور دنده و همچنین دلایل این خرابی پرداخته شود تا بهتر بتوانید مشکلات خودروی خود را شناسایی کنید. توصیه می شود مشکلات مربوط به جعبه دنده در خودرو های دنده اتومات حتما جدی گرفته شود. چرا که جعبه دنده از گران قیمت ترین عضو های خودرو های اتومات هست و جدای از این مورد خرابی آن هنگام راننندگی می تواند برای سرنشینان خطرناک باشد.
سوالات متداول
چگونه می توان از خرابی سلکتور گیربکس اتومات جلوگیری کرد؟
بررسی منظم عملکرد سلکتور و گیربکس توسط تعمیرکار متخصص، تعویض روغن گیربکس طبق برنامه و عدم وارد کردن فشار بیش از حد به سلکتور از عوامل مهمی هست که باید رعایت کنید.
آیا می توان با خودرو که سلکتور گیربکس آن خراب است رانندگی کرد؟
به شدت توصیه می شود که با خودرویی که سلکتور گیربکس آن خراب است رانندگی نکنید. رانندگی با خودرویی که گیربکس آن مشکل دارد همیشه خطرناک هست.
هزینه تعمیر سلکتور گیربکس اتومات چقدر است؟
هزینه تعمیر سلکتور گیربکس اتومات می تواند به طور قابل توجهی بسته به نوع خودرو و نرخ تعمیرکار متفاوت باشد. به طور کلی، انتظار داشته باشید که حداقل 10 میلیون تومانی برای این کار صرف شود. چرا که لازم هست گیربکس باز شود.